Min Quest XS og jeg har nu sammen tilbagelagt 13.520 km (jeg glemte vist at fejre 10.000 her). Det har sat diverse små spor på cyklen – det vigtige i denne omgang er, at det har givet et vist naturligt slid på dækkene. Faktisk er mine Marathon Plus fordæk blevet så slidte, at det ene nu er punkteret 2 gange på 2 uger. Det er uholdbart, og derfor har jeg nu monteret et sæt helt nye fordæk, naturligvis(?) også Marathon Plus.

Fraregnet de ca 600 km, jeg kørte med Kojak dæk (se historien), har vi altså kørt knap 13.000 km på et sæt dæk. Det er givetvist godkendt. De trængte også:

Nyt og gammelt dæk
Nyt og gammelt dæk

På det gamle dæk er det værd at bemærke det stykke flintesten, som til sidst var årsag til to sivepunkteringer og dermed direkte til udskiftningen af dækkene. Det sad dybt i gummiet og kunne ikke mærkes indefra. Man kan også se, at et nyt dæk er rundere i profilen end et slidt; der ryger noget slidbane undervejs…

Pudsigt nok var denne punktering ogsåvenstre fordæk, ligesom det skete med Kojak dækkene.

Da jeg kiggede dækkene nærmere efter, var de fyldt med små snit og sten:

Små snit i brugt dæk
Små snit i brugt dæk

Det ene havde et dybt snit (nederst i billedet) og et par steder, hvor man kan se det blå beskyttelseslag gennem slidbanen.

Stort dybt snit, og kig til det blå beskyttelseslag
Stort dybt snit, og kig til det blå beskyttelseslag

Bagdækket, også et Marathon Plus, er ikke nær så slidt. Det har heller ikke kørt helt så langt, for jeg havde en lang periode med Big Apple. Big Apple dækket er jeg punkteret med en enkelt gang, mens jeg ikke kan huske nogen punktering med Marathon Plus dækket.

Leave a comment