Batteribøvl

Min Quest XS er udstyret med et Flevobike “12V” 6,7 Ah batteri. Det er genialt, og holder strøm i lang tid, selv om jeg altid kører med lys på.

Til gengæld er jeg ikke helt gode venner med indikatorlamperne. Jeg kan trykke på en knap, og så lyser 1-5 lysdioder op for at vise ladestanden på batteriet. Når det er friskt opladet, lyser alle 5 dioder, men der går ikke lang tid før der kun er 4. Fire dioder kan det til gengæld vise i lang tid, og 3 ligesådan. To dioder er noget hurtigere om at blive overstået, og det er nok på det tidspunkt jeg skal til at vænne mig til at få batteriet ladet op igen.

Når først batteriet når ned på kun at vise 1 lysdiodes ladestand, er det nemlig med at komme hjem og få ladet. Nu. I en fart. Afbryd turen og find en stikkontakt. Der er nemlig, i min erfaring (se 5000 km turen) under en halv times strøm tilbage, og lyset går ud helt uden varsel når batteriet synes at det er tid.

Som nødplan må jeg nok se om jeg kan have nogle små ekstralamper med – eller måske bare købe et batteri mere? Selv om det virker nogenlunde, er det nemlig ret træls at sidde med armen ud i det fri og forsøge at lyse vejen op med en mobiltelefon…

Leave a comment